Merhaba, ben
Fidan. Portekiz´in Barcelos şehrinden sesleniyorum 😊
Aralık ayı benim
için şimdiye kadar en hızlı gecen ay olarak bilinirdi ve hissedilirdi. Fakat bu
Aralık ayı, Portekiz´de yasanınca göz açıp kapayıncaya kadar hemen bitti…
O kadar keyifli
hazırlıklar, planlar, koşturmacalar… Kısacası tatlı telaşlar 😊 Neden mi? Çünkü, Christmas ve
Yeni Yıl buradaki insanlar için yılda yaşanan en önemli dönemlerden bir tanesi!
Bende bu mükemmel surecin bizzat tanığı ve kahramanı oldum. Süslemeler, komik
videolar, arkadaşlarımızla yemekler yaparak yeni yıla beraber girmek, Christmas
gününü Portekizli arkadaşımın ailesiyle geçirerek harika zamanlar ve unutulmaz
anlar...
Ah, unutmadan
Christmas gününde gelenek olarak her evde ayin 24'ü tüm aile fertleri toplanır
ve Bachalau yenir. Bachalau Portekiz´de geleneksel yemek olarak anılır ve çok meşhurdur.
Kurutulmuş büyük balık olarak marketlerde bulunur. Dışarıdan görünce incecik fakat
uzunluğu orta boyutta olan bu balığı yapım surecini merak edip sorunca çokça şaşırmıştım. Meğer, fotoğraftaki şeklini alan balık bahsettiğim incecik kuru
balıkmış. Bu hale gelmesi için 3 gün suda beklemeli ve pişirilmeli 😊
Burada her gün
farklı bir güzellikte gün batimi ve doğumu oluyor.. Her defasında farklı
renklere bürünen gökyüzü adeta tüm stresi ve olumsuz düşünceleri tek bir
bakışta silip süpürüyor ve baktıkça bakasınız geliyor. Hava şartları, öğlenleri
gayet ılıman bazen güneşli bazen yağmurlu fakat, akşamları soğuk bastırıyor ve
bunu gerçekten titreyerek hissedebiliyorsunuz :D
Ve o büyüleyici
Atlantik Okyanusu… Vahşi dalgalar, bir o
kadar ürkütücü ve bir o kadar da büyüleyici… Dalgaların birbirinden bağımsız
hareketleri ve ilerlemesi adeta müthiş bir görüntü. Okyanusun kendi sesi ve iç
dünyası var diyebilirim. Her okyanus kenarına gidişimde gerilim ve heyecanı bir
arada hissediyorum ve bu anlatılamaz bir duygu benim için (:
Buraya kadar
gelmişken, Pastel de Nata yemezsek olmaz 😊 Bu küçük tatlıyı tanımlarsam eğer, dışını kapsayan kıtır hamur
içerisinde muhallebi bulunuyor ve bunu fırına verdiklerinde sütlaç gibi ustu
kızarıyor ve çok lezzetli bir tatlı ortaya çıkıyor. Bunu genellikle üstüne
tarçın ekleyerek tüketilebiliyor tabii ki kişisel tercihe bağlı veya üzerine
çikolata ekleyerek. Neredeyse her gün arkadaşlarımla sırf Nata yemek için bir
buluşma ayarlayıp bu lezzeti tatmak için bir araya geliyoruz :D
Güzel anılar ve
deneyimler yüklenmeye devam ediyor… Beklemedeyiz (: Şimdilik hoşça kalın 😊
ARALIK 2021
No comments:
Post a Comment