Friday 15 July 2022

TUNUS GÜNLÜKLERİNDEN HERKESE MERHABA

8 nisan tarihinde  3 arkadaşımla beraber Tunus’un Susa şehrine geldik. Bu fırsatı bizlere sağlayan IYACA derneğine ve ekibine çok teşekkür ederiz. Sizlere bu 1. ay için ESC faaliyetleri Tunus hakkında bilgiler vereceğim.

FAALİYETLERİMİZ

Faaliyetlerimiz konusuna gelecek olursak. Çalışırken kendimi huzurlu ve şanslı hissettiğim faaliyetlerden birisi olan arkeolojik çalışmalardır. Böyle bir deneyimi ilk defa yaşadım ve çok özeldi benim için. Roma döneminden kalan mozaiklerin olduğu bölgede çalışmak gerçekten sizi tarihin içinde bir yolculuğa çıkarıyor. Sahil ve sokaklarda çöp temizliği yapmak bizi gören insanlarda bir bilinç uyandırıyor.

Biz ayrı olarak sosyal faaliyetlere de katılıyoruz. Örneğin bir kısa film galasına katıldık. Ve filmin yönetmeni ve ekibiyle birlikte filmi değerlendirme imkanı bulduk.

Diğer faaliyetlerimizden bahsedecek olursam. Üniversite öğrencilerine ülkemiz hakkında genel bir bilgilendirme sunumu yaptık. Tunus halkının Türk kültürüne olan merakı beni gerçekten çok şaşırttı. İnsanlar sizin Türk olduğunuzu anladığında 1-2 kelime Türkçe konuşuyorlar.

TUNUS VE YEMEK KÜLTÜRÜ

Tunus yemek kültürüne gelecek olursak açıkçası eğer acıyla aranız iyiyse hiç aç kalmazsınız. Maalesef benim acıyla aram hiç yok ve burada acıyı gerçekten çok seviyorlar. Harissa adını verdikleri salçaya benzer acı soslarını neredeyse her şeye kullanıyorlar. Ve ayrı olarak ton balığını da mümkün oldukça her yemeğe katıyorlar.

Sokak lezzetlerinin de baş kahramanı yine harissa ve ton balığı. Ayrı olarak burada kuskus çok tüketiliyor. Çok ince bulgura benzeyen bir yapısı var.

TUNUS HAKKINDA GENEL DÜŞÜNCELERİM

1 aydır buradayım. Ve burada olmaktan çok memnunum. Yeni insanlarla tanışmak, yeni yerler ve kültürler görmek ve en önemlisi çevreye ve insanlara faydalı olacak bir şeyler yapmak insanı gerçekten çok mutlu ediyor. Tunus ve beraberinde ESC benim için burayı muhteşem yapıyor. 2.

Ayımda ise sizlere Tunus’un gezilmesi gereken yerlerinden bahsedeceğim.


No comments:

Post a Comment