Wednesday 27 July 2022

Mayıs Ayında Porto

SAO BENTO TREN İSTASYONU, 1783'te tamamen yanan kilisenin yerine 1900'de Portekiz kralı 1. Carlos bu istasyonu yaptırdı. Duvarlarındaki azulejoları (Portekiz ve İspanya'ya özgü genelde mavi seramik)  ile ünlü bir istasyon. 1900' e kadar Porto ve Portekiz tarihini anlatan 20.000 azulejo  ile kaplı duvarları. Sanatçı Jorge Caloço'ya ait azulejoların tarihi 1916 ve en büyükleri kral ve kraliçenin şehre girişini ve savaşı anlatan azulejolar:

Uma imagem com texto

Descrição gerada automaticamente

Porto'da Campana ve Sao Bento olmak üzere 2 tren istasyonu var. Campana'dan ulusal ve uluslararası trenler, Sao Bento'dan ise bölgesel trenler kalkıyor. Tren istasyonu yani sıra, Sao Bento istasyonu turistlerin gözdesi ve turistik gezilerde ziyaret edilmesi gereken yerlerde listede ilk sıralarda yer alır.
I. LUIS KÖPRÜSÜ
I. LUIS KÖPRÜSÜ, okyanusa açılan Douro Nehri üzerinde pek çok köprü bulunuyor. Bunların en ünlüsü I. Luis Köprüsü. Porto'nun simgesi haline gelmiş bu köprü 1886'da, Gustave Eiffel'in partneri ve Eiffel Kulesi'nin yapımında ona yardım eden Teofil Seyring tarafından inşa edilmiş. Eiffel Kulesi'ne benzerliği ile dikkati çeken bu köprü, Riberia'yı Gaia'ya bağlıyor. 2 katlı olan köprünün üst katından tramvay, araçlar ve yayalar, alt kattan ise yayalar ve araçlar geçebiliyor. Ribeira'dan yürüyerek merdivenlerle köprüye çıkılıyor ve yürüyerek Gaia'ya ulaşabiliyorsunuz. Ama bu yürüyüşü gün batımında yaparsanız çok güzel bir manzarayı da izleme şansınız olur.
Ribeira bölgesinde yer alan bu essiz manzara etrafında birçok kafe, bar ve restoranlar bulunmaktadır. Çok keyifli vakit geçirmek ve arkadaşlarla toplanıp güzel ve eğlenceli vakit geçirmek için mükemmel  bir lokasyon. Burada bulunan mekanların birinde oturup köprü manzarasını izlerken kendinizi bir an için İstanbul´da hissedebilirsiniz.
-Fidan Uysal
Uma imagem com exterior, noite

Descrição gerada automaticamenteUma imagem com exterior, edifício, noite, ponte

Descrição gerada automaticamente

No comments:

Post a Comment