Sunday 7 November 2021

Tunus gönüllülük maceramda sona yaklaşırken!

Tunus’un 2. ayının sonuna gelmiş bulunmaktayız hüzünlü bir burukluk yaşamakla birlikte ülkemin yemeklerine kavuşacak olmanın heyecanı içindeyim. Tunus’un alışamadığım tek tarafı gerçekten yemekleri oldu... Son derece baharatlı, acı ve yağlı yemekleri tatlıları ise bir o kadar şekerli sadece doymuş olmak için tatmin olmadan yedim yemekleri 2 ay boyunca diyebilirim... Çok meşhur bir yemekleri var ''kus kus'' her Tunuslu size onu söyleyecektir, bizim kısırın aşırı baharatlı ve tavuklu hali hele bir osmabin var ki... Kokoreçin aşırı aşırı baharatlı hali var, oraya gideceklere tavsiyem evin mutfağı var mümkün olduğunca kendiniz yapın yemekleri ve sadece sabah iyi bir kahvaltı yaparsanız dahi sağlığınızı korumuş olursunuz. Ayrıca bizdeki gibi Türk usulü yoğurt yok Fransız usulü küçük küçük meyveli yoğurtlar var bilginiz olsun. 


Meyveleri aşırı aşırı lezzetli çok fazla çeşit yok ama olan meyveleri gerçekten bizim meyvelerimizden çok çok daha lezzetli, sağlığınızı korumak için ara ara meyve yemenizi öneririm. Orada bulunduğumuz süre boyunca 2 öğün yiyorduk, sabah iyi bir kahvaltı ve akşam ise ya kendimiz yapıyorduk ya da dışardan yiyorduk. Tunus’un her şeyini ortamını insanlarını dilini çok ama çok sevdim tekrar tekrar gitmeyi dahi çok isterim sadece dediğim gibi tek alışamadığım yemekleri oldu ve bir daha gidersem erzakla gideceğimden eminim :) Buarada Türkiye’den hazır çorba götürmenizi tavsiye ederim, oldukça işe yarıyor çünkü yemeği kendimiz yaptığımızda sorun yaşamıyorduk ancak tabi ki dışarda yediğimiz de çok oluyordu.Bu süreçte Tunuslu çok fazla arkadaş edindim ve hem dillerini hem kültürlerini öğrenmemde çok faydaları oldu. Sizlere de tavsiyem Tunuslu bol bol arkadaş edinmenizdir hem şehrin en güzel yerlerini öğrenmede hem yaşayışları hakkında bilgi edinmede çok faydası oluyor.

Tunus’un özellikle Souuse’nin çok güzel sahilleri var; Monastir, Hergla bunlardan birkaçı ve eğlenmek için de çok güzel mekanları var biz ordayken zaman zaman karantina vardı kapalıydı ancak zaman zaman da açıktı ve herkes karantina öncesi çok eğlenceli yerler olduğunu söylüyorlar, gerçekten çok güzel vakit geçirdik. Tunus’ta karşılaşacağınız durumları iyi-kötü ayrımı yapmadan farklılık olarak değerlendirip eğlenmenize bakmanızı öneririm. Tunus’sa önyargılı yaklaştığınızda o size kocaman gülümsemesiyle gelecektir... Gidecek olanlara şimdiden iyi yolculuklar ve çok keyifli vakit geçirmelerini dilerim

Bislema!!!


 



No comments:

Post a Comment