Saturday 9 February 2019

Romanya’dan merhaba

Yurt dışına çıkma isteği olan biriydim ve bu fırsatı ilk Evs gönüllülük programı ile hayata geçirme şansı yakaladım. Romanya’da, bilmediğim bir kültürün içinde bir aydır yaşıyorum ve bu sürece adapte olmak hiçte düşündüğüm gibi zor olmadı konakladığımız yurtta bizim için düşünülmüş farklılıkların olması beni çok memnun etti.
Projemiz kapsamındaki programdan dolayı Braneşti’deki lise öğrencilerine oy kullanmanın önemiyle ilgili bilgilendirme yapıyoruz ve bu sırada biz kendi kültürümüzle ilgili şeyleri öğretiyoruz onlarda bize Romen kültürüyle ilgili şeyler öğretiyor bu süreçte tabi çok eğlenceli zamanlar geçiriyoruz. Yurdumuz, okulla aynı kampüsün içinde bu yüzden ulaşımla ilgili sıkıntımız olmuyor okuldaki programımız bitince hemen okulun önündeki duraktan genelde Bükreş’e gidiyoruz. Bükreş’te Old Town’da çok hoş atmosferleri olan bir çok kafe var ve havada biraz soğuksa buralardan birinde şehrin ışıklarına bakarak çok güzel kahve keyfi yapabilirsiniz. Tatil günlerimizde Romanya’nın farklı şehirlerini keşfetmeye çıktık ve şimdilik Bükreş, Braşov ve Cluj’u gezebildik. Bu şehirlerin ortak özelliği ise mükemmel ve tarihi bir mimarisi olması.



Romanya’daki gönüllülük projemizin süresi iki ay ve bir ayı bitti bile burada zaman çok hızlı geçiyor eminimki kalan bir ay daha hızlı geçecek.

LA REVEDERE EVS AİLESİ 

No comments:

Post a Comment