Thursday 28 February 2019

Romanya’da gönüllü olmak…


Gideceğim yerin Romanya olması bir tarafa gönüllü olmak gerçekten heyecan verici. Aynı zamanda, bambaşka dünyalara ve ufuklara yelken açmak gibi bir şey… Balkanların kendine has yaşam tarzları ve mimarileriyle insanı büyüleyen yerlerden birisi Bükreş… Bükreş’ten biraz yukarı çıktığınızda ise Braşov…Orası ise biraz soğuk ama hoş ve güzel bir yer… Bran’a ise diyecek söz bulamıyorum. Drakula’nın kalesini mutlaka görmelisiniz. Köstence ise, tam yazlık…Gezdiğim yerlerden birisi ise, müzeler. Tam bir tarih kokuyor.
Sekiz Türk arkadaşımla yola çıktık ve birbirimizi hiç tanımıyorduk. Uçuş yolculuğunda tanıştık ve arkadaşlığımız burada başladı. Hepimiz Türkiye’nin farklı yerlerinden geliyorduk. Hepimizde de gönüllü olmanın ve bir yeri keşfedecek olmanın heyecanı vardı. Hepimizin yurtta kalıyorduk ve yurtta bir arkadaşımız yemeği pişirirken diğeri ise, bulaşıkları yıkıyordu. Yani, aramızda bir birliktelik söz konusuydu. Bu bağlamda, bazı konulardan konuşuyor fikir-alışverişi yapıyor ve bilmediğim konular hakkında yeni fikirler öğreniyordum. Gideceğimiz yerlere (kültürel etkinlik vs.) hep birlikte gidiyorduk. Şunu da belirtmek isterimi, bazen tek başına seyahat etmek insana ayrı bir özgüven katıyor. Bu sebeple arada sırada yalnız dolaşmanızı öneririm.
Gönüllü olduğum programın yöneticisi olan Adrian, mentorümüz Mihaî ve gönüllüsü Andree ile bir kurum ortamından ziyade arkadaş gibi olduğumuzu söyleyebilirim. Her konuda bize yardımcı oluyorlar gerçekten onlara çok teşekkür ederim. Program kapsamında ilgilendiğimiz öğrenciler ise, çok tatlı ve hoşlar. Onlarla, birlikte fikirlerimizi paylaşmak, gülmek ve eğlenmek  birlikte hoş zamanlar geçirmemizi sağlıyor. Anılarımıza güzel kareler eklemek ise, gerçekten insanı mutlu ediyor. 
Farklı insanlarla dostluk kurmak , farklı kültürlerle tanışmak ve farklı yerler keşfetmek ve bir şeyi seve seve yapabilmek gönüllü olmanın şartlarından birkaç tanesi olsa gerek…. Hepimizin içerisinde gönüllü olmak vardır… Hoşçakalın…
    

No comments:

Post a Comment