Thursday 28 February 2019

BÜKREŞTEN SELAMLAR

Merhabalar. Ben Muhammed Fatih. Uzun süreden beri Yurt dışına çıkma isteği olan biriydim ve bu fırsatı ilk Avrupa Gönüllü Hizmeti programı ile hayata geçirme şansı yakaladım.
Romanya’da, bilmediğim bir kültürün içinde yaklaşık 30 gündür yaşıyoruz ve bu sürece adapte olmak hiçte düşündüğümüz gibi zor olmadı. Konaklamamız’da bizim için düşünülmüş farklılıkların olması beni çok memnun etti. 
Konaklamamızı Bükreşin Ciorogârla kasabasında ki bir teknoloji lisenin yurdunda gerçekleştiriyoruz. Ulaşım ve konaklamamızın bu kadar rahat ve kolay olması bizim için çok iyi oldu. Ayrıca yurt bize pek çok olanak da tanıyor.
Haftanın 3 günü okuldaki öğrencilere bilgi ve birikimimiz kapsamında onlara ilerleyecekleri yolda tercihleri konusunda, okuyacakları üniversite ve bölümleri hakkında bilgiler vermeye çalışıyoruz. Zaman zaman kendi ülkemizin kültürünü, yemeklerini, dinimizi ve zaman zaman ise onları motive etmek amacıyla kendimiz hakkında bilgiler vererek bizlerin ileride ki hedefleri hakkında konuşuyoruz. Haftanın 2 günü ise Avrupa gönüllü hizmetlerinin Bükreşteki ofisine gidip bir sonraki hafta neler yapacağımız hakkında toplantılar yapıyruz. 
Şuanlık yazacaklarım bunlar. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Hoşçakalın.                                     

                     

No comments:

Post a Comment