Thursday 12 November 2020

Korona sürecinde Slovakya’da ilk ayım

Herkese merhaba ben Emre.
Geçtiğimiz ay çok güzel bir haber ile Erasmus+ kapsamında 1 yıl Slovakya’da çocuklara ve gençlere İngilizce öğreteceğim haberi ile zorlu bir süreçten geçerek vizemi aldım. Buraya kadar her şey çok güzel ama asıl olay ben buraya geldiğimde vaka sayısının artmasının ardından İngilizce öğretmek için gittiğim okullar kapandı kendi ders verdiğim öğrencilerle artık online bir şekilde ders yapıyorum.
Ama bu süreçte Slovakya şöyle bir yol izliyor;
1 hafta boyunca alışveriş merkezi ve restaurantlar dışında her yer kapalı ve açık olan yerler de kısıtlı ve bu bir haftalık süreçte baka sayısı fazla olan bölgelerden başlanılarak Slovakya’da ki herkes korona testi olmak zorunda ve şuna yaklaşık 4 milyon kişi test oldu .
Ve bunun üzerine devlet belirli bölgeleri kısıtlamaya devam ederken az olan yerlerde yavaş yavaş normale dönüş sağlanıyor.


Ama bu 1 hafta ile bitmiyor 2. 
Hafta ise kırmızı(fazla vaka olan bölgeler) 
tekrardan test yaptırmak zorunda. Ve şöyle bir avantaj sağlanıyor eğer herhangi bi şüphe hastalık durumunda ücretsiz olarak test yaptırabiliyoruz istediğimiz zaman.
Örneğin geldiğim ilk hafta vaka sayısı az olduğu için kapalı alanlar dışında maske zorunlu değildi ve okullar açıktı.
İlk okul deneyimimi anlatacak olursam öğretmen olmak gerçekten birilerine bir şeyler öğretmek çok güzel bir duyguymuş şüphesiz herkesin tatması gerekiyor. Ve buraya geldiğim günden beri her anımı dolu geçirmeye çalışıyorum. Hayatımda ilk defa 3 dili aynı anda yerel insanlardan konuşarak öğreniyorum ve hata yapmak ilk defa bu kadar güzel geliyor.
Burada olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum ve sizlerde hatta bunu okuyan sen gerçekten gitmek istiyorsun bir şeylerin parçası olabilmek ait hissetmek o zaman sana bir sır; lütfen gelişi güzel sende olmayan şeylerden bahsetme gerçekten en iyi şekilde özenle ve kendinde olan yetenekleri proje konusu ile bağdaştırarak hazırlan bu sürece.

Arkadaşlar bu sadece motivasyon mektubu veya başvuru formu doldurmak seçilip gittiğiniz bir şey değil . Gönüllülüğü tanımlayacak olursam karşılıksız yürekten istenilerek yapılan iş davranış olay diyebilirim . Ve gönüllü olmak gerçekten istediğiniz bir şeyi karşılıksız yapmak o kadar güzel bir duygu ki bunları her ay burada paylaşacağım.
Ve okumaktan sıkılanlar için videolarda paylaşacağım.
Şimdilik sözlerimi noktalayıp yarın ki online dersim için hazırlanmam lazım.
Başvuru yaparken bu dediklerimi unutmayın.
Kendinize çok iyi bakın.





 

No comments:

Post a Comment