Friday 5 October 2018

Romanya`da EVS ile

Herkese Merhabalar….Ben Ege.
Doğup, biraz büyüdüğüm sonrasında bırakıp gitmek zorunda kaldığım topraklara EVS ile kavuşmuş bulunmaktayım 2 aylığına…
ROMANYA.
Avrupa’nın doğusunda yer alıp yaklaşık 19.2 milyon nüfusa sahip olan denize kıyısı, bolca dağları,efsaneleri ve yemyeşil güzellikleri olan ülke. Türk kültürünün ve balkanların izlenirini bulabilceğiniz ama aynı zamanda bir avrupa ülkesi olan sıcakkanlı insanlarının olduğu bir ülke burası. Dracula’nın var olduğu bir ülkeye geliyorsunuz.Bolca kalelere ve yemyeşil yollara, parklara hazır olun. Müzelerin bolca olduğu, sürekli bir etkinliğin (konserin,festivalin) olduğu bir ülke burası.Fransız ve Rus komünist sistemin ve mimarisinin etkilerini hemen ilk bakışınızda anlayacaksınız.




Projemizin kapsamı doğrultusunda ( başkent Bükreş’e yaklaşık 19 km uzaklıklıkta olan) Braneşti adlı bir şehirde kalıyoruz ki yemyeşil ağaçların ve göllerle dolu bir bölgenin içindeyiz sürekli. Temiz hava sebebiyle sürekli bir açlık ve uyku hali söz konusu oluyor. Açlık demişken, mutfeğımız olması sebebi ile kendi yemeklerimizi yapabilme imkanımız var bu sayede bir çok arkadaşımız dışarda yemek zorunda kalmamış oluyor. Ama keşfedilmeyi bekleyen çok güzel tadlara sahip olduğunu unutmayın.
EVS yapmayı düşünen veya Romanya’ya gelmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem, evs yapmadıysanız şiddetle öneriyorum yapın. 1 ay -2 ay-10 ay ne kadar süreliğine olursa olsun kendinize katacağınız muhteşem anları ve arkadaşlıkları kaçırmayın. Romanya için tavsiyelerim, gelmeden önce kalacağıız süre boyunca ki hava tahminlerine önceden bakıp gelin. Tarihini ve kültürünü araştırın. Gezilecekler listesi yapın. 
Bol bol gezin. Bol bol insanlarla tanışın ve arkadaşlık kurun. İletişim kurun en önemlisi.
Yeni yerler keşfetmekten asla korkmayın ve çekinmeyin. Bu sizin hayatınız.


YENİ YOLCULUKLARA KANAT AÇIN


No comments:

Post a Comment