Saturday 16 March 2024

Slovakya'da İkinci Ay Serüvenim

Slovakya'da İkinci Ay Serüvenim

Eylül ayının sonunda tüm gönüllüler için zorunlu olan on-arrival training e katıldık. Orada Slovakya’da bulunan tüm ESC gönüllüleri ile tanıştık, 4 günlük bir eğitim aldık. Eğitim Osrblie denilen ufak bir dağ köyündeki otelde gerçekleşti. Oldukça ufuk açıcı bir eğitimdi, İtalya, Letonya, Avusturya ve Rusya’dan gönüllülerle tanıştık. Burada Europass Cv'nin nasıl hazırlanması gerektiği, Erasmus projelerinin çok çeşitli kapsamını öğrendik.

 

Baharla beraber Keric “Mala Fatra Ulusal Parkı’na  bir gezi düzenledi, zamanlama harikaydı ekim ayının ortasında 1600 rakımlı bir tepeye tırmanırken ormandaki ağaçlar her türlü renkle bezenmişti; yeşil, sarı ve kahverengi yapraklar. Hayatımda ilk defa bu kadar yüksek rakımlı bir yere tırmandım, sabah 10’da başlayan tırmanış ufak molalarla akşamüzeri 4’te sona erdi. Ama kesinlikle bu maceraya değerdi, zirveye ulaştığımızda 360 derecelik panoramik bir manzarayla nefesimiz kesildi.

Bunların haricinde gönüllüler olarak Bratislava’ya ufak bir gezi düzenledik. Bratislava 400.000 küsuratlı nüfusa sahip küçük bir başkent, Viyana’ya yakın olması maalesef turistik değerini yitirmesine sebep olmuş, insanlara arada 1 saatlik bir mesafe olunca genel olarak Viyanayı gezmeyi tercih ediyorlar. Ama şehir merkezindeki old town oldukça iyi korunmuş tarihi ortaçağ binaları ve kiliseleri ile doluydu. Ufak, sakin bir başkent. Gönüllülerle beraber hoş bir hafta sonu geçirdik.

 

 

No comments:

Post a Comment