Monday 4 April 2022

Romanya’lılaştırabileceklerimizdenmişsinizcesine

Bunăăă, Selamlaaaaar. Sesimi duyan var mı? Evet evet burdayım, Bükreş, ROMANYA.

Şuan 4 Şubat Cuma ve Romanya’da ki ilk ayım bitti. Biraz süslü cümleler kuracağım çünkü başka türlü kelimelere dökemezdim malesef. Let’s start. Să începem…

4 Ocak’da Romanya’da ki Sakura şirketinin Yöneticisi Adrian ile Romanya’ya geldik. Sorunsuz bi şekilde odalarımıza yerleştik ve yeni ülkeye gelmenin heyecanıyla uyuyamadık desek yeridir. İlk başta çok soğuk gelse de alışmamız uzun sürmedi. İlk hafta Romanya’lı ESC Gönüllüleri ile tanışarak bağlarımızı geliştirdik. Zorbalık üzerine eğitimler ve oyunlar hazırladık. Öncelikle Zorbalığın ne olduğunu, kimlere yapıldığını, zorbalığın çeşitlerini ve bu süreçteki bütün ana karakterleri öğrendik. Sonra bu konunun üzerine yoğun bi çalışma yapıp “Technology School Pamfil Şeicaru” öğrencilerine sunumlar hazırladık. Daha sonra konuyu pekiştirmek adına bu oyunları öğrencilerle oynadık. Bunların hepsini yaparken kendi ingilizce seviyemizle başbaşa kaldık ve kendimizi daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Topluluk karşısında konuşurken yaşadığımız heyecan ve stresi yenmek için gerçekten harika fırsatlardı. Elimizden geleni ardımıza koymadık desek yeridir. Bunun dışında her hafta cuma günü topluca müzeleri ve Bükreş’in tarihi dokularını bir bir ziyaret etme fırsatı bulduk. Avrupa’nın en büyük binası Parlamento Binasından tutunda Romanya Ulusal Sanat Müzesine, Samurcășești Ciorogârla Manastırına kadar. Bütün tarihi yerleri yakından gördük. Hatta ilk hafta cuma günü bize sadece bir harita verip işaretli yerleri bulmamız için görevlendirdiler. Gerçekten en iyi etkinliklerdendi diyebilirim. Çünkü ilk defa Bükreş’in içine girip yol yordam bilmeden, insanlara sorarak işaretli yerleri bulmaya çalıştık ve başardık.

Ayrıyeten her hafta çarşamba günleri Romence dersi aldık. Yolda yürürken Romence selamlaşmaya, marketten çıkarken Romence teşekkür etmeye başladık. Hatta ilk günlerde market kasasında ne kadar tuttuğunu görmek için ekran ararken şimdi Romence söylenilen sayıyı anlayıp ona göre hemen ödeme yapabilir hale geldik. Şimdilik bunları anlatabiliyorum ama birdahaki ay daha fazlasıyla karşınıza geleceğim. Hep birlikte göreceğiz. Hoşçakalııııııın. La Revedereeee. 



No comments:

Post a Comment