Eee buralara kadar geldik, midemiz içinde bir şeyler öğrenelim değil mi? Alışılmışın dışında olan bu blog yazımı okumaya hoşgeldiniz.
İlk yazımda Treviso'nun tiramisunun doğduğu şehir olduğunu söylemiştim. Öyle olunca tiramisu
festivalimiz de eksik olamaz tabii ki. Geçen hafta üçüncüsü gerçekleştirilen
bu tiramisu festivaline gittim ve üzgünüm ama elimdeki tarifin çok daha iyi olduğunu farkettim. Veeee
sevgili arkadaşlar, sizinle parmaklarınızı yiyeceğiniz İtalyan usulü bu tiramisu tarifini paylaşmaya karar verdim.
Daha ilk ayımda Marco isimli canım arkadaşımın bir kızı etkilemek için
yapmış olduğu tiramisuyu yeme fırsatım oldu. Kızı bilmem ama ben baya
etkilendim :D Abartmıyorum, hayatımda yediğim en
güzel tiramisuydu. Marco'ya da bunu defalarca söyledim o da sağolsun bir
sonraki buluşmamızda elinde tarifle geldi. Bende dedim ki bu güzel tarifi bütün
dünya bilmeli, yapmalı, yemeli ve yedirmeli.
Öncelikle aranızda daha önce Dr. Oetker’in tiramisusunu yapan filan
varsa demek istediğim şey şu ki; tamamen zaman kaybı. Bu tarif maksimum 20 dakika ve çok daha lezzetti.
Malzemeler
4 yumurta, 150 gram şeker, 450 gram mascarpone (işin sırrı
bu, pahalı deyip almamazlık yapmayın), kahve, kakao, kedi dili bisküvi, rom (alkollü yapmak istemezseniz koymayabilirsiniz.)
Nasıl yapılır?
Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın. Sarılara şekerin yarısını
ekleyip çırpın. Tamamen karıştıktan sonra mascarponeyi ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta
yumurtaların beyazını çırpın, sonrasında şekerin kalan yarısı da
ekleyip çırpmaya devam edin. İyice katılaşıp kabı çevirdiğinizde yere düşmeyecek kıvama geldiğinde hazır
demektir. Bu iki karışımı aynı kaba alın ve YAVAŞÇA bir kaşıkla
karıştırın.
Biliyor musunuz bilmiyorum ama İtalya'da
evde kahveler mocha isimli bir aparatla yapılıyor (fotoğrafların arasında benim
küçük mochamı görebilirsiniz.) Ama Türkiye'de bu aparat pek kullanılmadığından kahvenizi filtre kahve gibi
hazırlayabilirsiniz. Kahveyi hazırladıktan sonra dilerseniz biraz rom ekleyip
tadını değiştirebilirsiniz.
Elimizdeki kedi dili bisküvileri sırayla kahveye tamamını batırıp (çok
bekletmeden sadece batırıp çıkarın) kabımıza diziyoruz (Kabımız dikdörtgen şeklinde olursa daha iyi olur). Ardından üstüne hazırladığımız karışımdan koyuyoruz.
Onun üstüne tekrar bir kat daha kahveye batırılmış
bisküvilerimizi diziyoruz. Ardından tekrar karışımı koyuyoruz ve nefis
tiramisumuz hazır. Üstünü kapatıp en az 12 saat buzdolabında bekletin. Yemeden önce üzerine kakaoyu eleyip, servis
yapabilirsiniz. Kısa sürede tükettiğinizden
de emin olun. Çünkü bildiğiniz
gibi yumurtalarımız çiğ.
Afiyet olsun!
Not: Bu tarif iki kere tarafımca yapıldı,
sofraları süsledi, İtalyanlarca denenip, onaylandı.
No comments:
Post a Comment