Tuesday 13 November 2018

Ciorogarla`dan selamlar



Ciorogarla`dan selamlar 
EVS projesini arkadaşımdan duyduğumda o kadar heyecanlanmıştım ki benim için gerçekleşmesi  hayaldi ve ilk kez yurt dışına çıkabilme fırsatı doğmuştu. Hayalim  gerçek oldu ve şimdi Romanya Bükreş Ciorogarla`dayım. 
İlk haftalar biraz zorlu,  alışmaya çalışarak ve Türkiye ile kıyaslayarak geçti. Hatta daha önce evs yapan arkadaşıma " şimdi seninle konuşmayalım buraya alışınca konuşuruz. “ diyerek ona biraz çocukluk yaptım. Sonrasında tabi durumlar değişti , arkadaşım ile farklı zamanlarda aynı şehri gezmek çok özel  ve farklı bir deneyim oldu. Her şey için teşekkür ederim Kübracım . Alışma evresinin uzun sürmesinden korkmuştum neyse ki 1 hafta sürdü. Diğer haftaların nasıl geçtiğini anlamadım ve buraya geleli 1,5 ay oldu.
Hayatımda hiç yapamam dediğim mesleği öğretmenliği aynı dili konuşamadığım öğrencilerle deneyimlemek muhteşem bir duyguydu. Okul günlerimiz öğrencilere Türkçe kelimeler öğreterek ,onlardan Romence kelimeler öğrenerek ve hocalar bize Romanya kültürünü ve geleneklerini anlatarak eğlenceli bir şekilde geçiyor. Sanırım hayatta en güzel  ve anlamlı şey paylaşmak ve sürekli etkileşim halinde bulunmak yani gönüllü olmak.
Bükreş’in tarihine ve mimarisine aşık olmamak elde değil. Sokaklarında amaçsızca yürüyerek etrafı izlemek muhteşem. Sadece sokakları değil tabi parlamento binası , müzeleri ve parkları da aynı şekilde muazzam bir yapıya sahip. Grup arkadaşlarımla birlikte hafta sonları Romanya’nın diğer şehirlerini; Braşov , Peleş kalesi, Dracula kalesi ve Sibiu ya gittik. Romanya ya yolunuz düşerse mutlaka diğer şehirlerini de ziyaret etmelisiniz , her bir şehrin kendine has ayrı bir güzelliği ve hikayesi var.
Yeni insanlar tanımak, farklı kültürler öğrenmek ve kendi kültürünü  paylaşmak için sende EVS yapmalısın.
Hayaliniz varsa her zaman umudunuzda vardır .




No comments:

Post a Comment