Benden
önce fındıkları kavurup değirmen sistemindeki makinadan geçirmek suretiyle
‘Hazelnut Butter’ diye adlandırdıkları kremalaşmış ve kısmi olarak yağı
ayrılmış fındık ezmesi ve yağı karışımını sek olarak üretiyorlardı. Ancak gerek
maliyeti ve bundan kaynaklı satış fiyatının yüksek olması gerekse yavan tadı
nedeniyle organik pazarlarda çok fazla satabildiğimiz bir ürün değildi. Bu
nedenle ben elimizdeki ürünü biraz geliştirmek adına esmer şeker ve bir takım
baharat ile zenginleştirip o şekilde organik marketlerde satışa sunduğumuzda
yeni ürün eski ürüne göre çok daha fazla sattı. Yeni ürüne memleketimizin
Karadeniz bölgesinin deyimiyle ‘Finduk’ ismini koydum
Size bu yazımda kısaca üretim
aşamalarından bahsedeceğim.
250 ml’lik kavanozlara 200 - 230
gr’lık fındık kreması dolumları yapıyorduk. Dolum öncesi kavanozları geniş ve
derin bir kapta kaynar su içerisinde 15 dk kadar kaynamaya bırakıyor ve
sterilize olmasını sağlıyorduk. Sonrasında 200 °C de ısınmış fırında fan ile kurutulup soğumaya bırakılıyordu.
No comments:
Post a Comment