Tuesday 14 May 2024

Litvanya'daki Üçüncü Ayım

 Litvanya'daki Üçüncü Ayım

Trakai'den Sirvintos'a dönüşümle başlayan bu ay, birbirinden özel anılar, güçlü bağlar ve öğrenme dolu bir süreçle dolup taştı.

Sirvintos Youth Center'da düzenlediğimiz haftalık Harry Potter film geceleri, Hogwarts büyüsüne olan ilgimizi bir adım daha ileri taşıdı. Gençlerle bir araya gelip Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nı izlemek, sadece bir film keyfi değil, aynı zamanda ortak bir paylaşım ve eğlence deneyimi oldu.

Trakai'den tanıştığım arkadaşlarımla geçirdiğimiz Christmas günü, sadece bir yemek etkinliği değil, aynı zamanda güçlü bağlar kurma ve birlikte anlam dolu bir gün geçirme fırsatıydı. Bir araya gelip düzenlediğimiz yemek, gönüllerde iz bırakan bir anı olarak kalacak.


 

Christmas'tan sonraki günlerde, gönüllü arkadaşlarımızla birlikte Vilnius'a giderek yeni yıla muazzam bir ışık gösterisi eşliğinde girmek soğuk havaya rağmen benzersiz bir deneyimdi. Şehirdeki kalabalık, ışıklandırmalar ve coşku, Litvanya'nın başkentini bambaşka bir atmosferde keşfetmemize olanak tanıdı.

Ocak ayının ortalarında, Coaching and Leadership konulu Erasmus Plus projesi kapsamında Villaya gittik, sadece bir eğitim etkinliği değil, aynı zamanda farklı kültürleri anlama ve paylaşma şansını sunan bir platformdu. Lojistik konusundaki katkılarımızın yanı sıra, kültür gecesinde farklı ülkelerden gelen katılımcılarla tanışma ve onların kültürlerini keşfetme fırsatı yakaladık.      

Sonraki haftalarda, mobil Youth Center ile Musninkai ve Gelvonai'ye gerçekleştirdiğimiz mobil youth center, eğlence ve oyun değil, aynı zamanda topluluklar arasındaki bağları güçlendirmek adına önemli bir fırsattı. Spor aktiviteleri ve hazine avı oyunu oynadık. Hazine Avı oyununda bulunduğumuz binanın köşelerine ipuçları sakladım ve gençlerin bu ipuçlarını takip edip ödüle ulaşmaları gerekiyordu. Bazı noktalarda zorlandılar fakat sonunda ödülü buldular.

Azerbaycan'dan katılan yeni gönüllü Aydan ile geçirdiğimiz hafta, Vilnius'un tarihini anlatan müzeleri ziyaret ederek başladı. Aydan'ın kültürünü daha yakından tanıdık ve birbirimize kendi ülkelerimizi tanıttık.

Litvanya'daki üçüncü ayım, içerisinde barındırdığı renkli detaylar, paylaşılan güzel anılar ve öğrenme fırsatları ile benim için unutulmaz bir dönem oldu.











No comments:

Post a Comment