Tuesday 5 March 2019

Romanya ciorogirla’dan merhaba arkadaslar

Ismim zubeyde 27 yasindayim. 3 aylik bir sure icin 7 kisilik bir ekibiz. Buradaki 2. Ayimiz ve projenin buyuk bir bolumunu tamamlamis sayiliriz. Ilk olarak buraya ulasimimiz cok kolay oldu sabiha havalimanindan 1 saatlik ucusun ardindan buradaki sorumlumuz Adrian ve Mihail bizi karsiladi ve yarim saatlik bir araba yolculugumuzun ardindan kalacagimiz ayrica projenin gerceklesecegi okula vardik.

Okul ve kaldigimiz yurdun imkanlari gayet iyi. Cocuklar 14-18 yas araliginda ve projemizin ismi “grow up by education”. Projemiz suresince ogrencilerle cesitli etkinlikler yaptik, kulturumuzu tanittik ve onlarin kulturlerini tanimaya calistik. Insanlari bazi konularda bize cok benzerken, bazen de farkli oldugumuzu dusunuyorum. Mesela yemeklerinde bizdeki sarma var ismi sarmale ve gercekten cok lezzetli. El isleri motifleri mitleri yoresel kiyafetleri bizimkilerle cok benzer. Ama ayni zamanda avrupa ulkesi farkli din dil ve yasayis tarzlari var.
Ilk yurt disi deneyimim oldugu icin cok heyecanlandim. Ve bence ilk deneyim icin romanya iyi bir fikir.
Insanlari yardimsever ve sicak ayrica dillleri farkli olmasina ragmen cogu kisiyle rahatlikla ingilizce konusup anliyor, derdinizi anlatabiliyorsunuz.
Kisin cok soguk eger kis aylarinda gelecekseniz soguk alginligi icin cesitli medikal hazirrliklarla donanip gelmenizi tavsiye ederim. En uygun mevsim sanirim bahar. Mimarisini cok begendim beni buyuledi gercekten acik hava muzesi hissi uyandiriyor. Ayrica cesitli etkinliklere de katilmaniz mumkun. Ulasim sistemi rahat bir sehir.
Son olarak bize bu deneyimi Yasama firsati sunan EVS ve emegi gecen tum ekibe tesekkuru borc bilirim.


No comments:

Post a Comment