Tuesday 5 March 2019

BÜKREŞ’TE İLK AY


Herkese merhaba,
Ocak ayı itibari ile 7 gönüllü arkadaş, 3 ay sürecek olan grow up by education projesi için Bükreş’e geldik. Şu an itibari ile de projemizin ilk ayını tamamlamış bulunmaktayız.  Romanya’da ilk ayımızın nasıl geçtiği konusunda sizlerle biraz paylaşımda bulunmak istiyorum.
Öncelikle belirtmek isterim ki uzun yıllardır hayalini kurduğum yurt dışı seyahatime bie gönüllülük projesi ile dahil olduğum içim kendimi çok mutlu ve şanslı hissediyorum. Şu an Bükreş’te ufak bir kasaba okulunun yurdunda ikamet ediyoruz. Üniversite hayatımda hiç yurtta kalmadığım için yurt hayatı ile ilgili endişelerim vardı. Fakat buraya gelip gördüğümde benim dahi aklımdan geçirmediğim bir çok olanağın bizler için çoktan hazırlandığını gördüğümde çok mutlu oldum. Oluşabilecek, eksiklik vs. gibi durumlarda ise proje ve okul yetkililerinin sorunları, kendi sorunları ve eksiklikleri gibi ele alıp bizler için hemen çözüme kavuşturmaları ise beni fazlası ile mutlu eden başka bir noktadır.

Bükreş’te yaşamdan bahsedecek olursak, her bütçe ve zevke göre, eğlence ve gezi alanları fazlası ile mevcut. Ayrıca Bükreş şehir merkezinde çok fazla Türk restorantaları bulabilirsiniz. Şehrin önemli ziyaret noktaları arasında Atatürk Meydanı, Parlemento Binası, ve çeşitli müzeler mevcut. Eğer şehrin daha hareketli ve eğlenceli mekanlarını merak edecek olursanız adresiniz tabi ki OLD TOWN.
İlk ayda projede neler yaptığımıza değenicek olursak, öğrenciler ile yazılı, sözlü ve hareketli birbirinden farklı ve eğlenceli birçok aktivite gerçekleştirdik. Yaptığımız etkinliklere, almış olduğumuz pozitif geri dönüşler ile, bu projeye dahil olmamızın ne kadar doğru ir karar olduğunu bir kez daha hissettik.

Romanya’da şehir dışı gezilerine değinecek olursak biz şimdilik, Braşov ve Köstence’yi gezdik. Köstence’nin yaz mevsiminde ülkemiz güney sahillerine benzediği söylensede, kış mevsiminde olduğumuz için maalesef çok fazla gezme şansı yakalayamadık. Ama sizlere bahar aylarında gezilesi yerler arasında ik tavsiyemdir. Braşov’a gelecek olursak bu şehir tamamen farklı bir dünya. Şehrin her köşesinde tarihi yaşayıp hissedebileceğiniz yerler fazlası ile mevcut. Yılın 4 mevsimi ziyaret edilebilecek gittiğinize pişman olmayacağınız bir şehir. Braşov’un önemli ziyaret noktaları arasında ise Dracula müzesi, ve Kara kilise’yi sayabilirim. Şu ana kadar gezmiş olduğum en güzel şehirler kapsamında ilk 3’te kesinlikle yerini aldığını söyleyebilirim.
Kısaca Romanya’da ilk ayımız bu şekilde geçti. Gelecek 2 ayın bizlere ne gibi tecrübeler yaşatacağını merakla ve sabırsızlıkla bekliyorum.
Bizi izlemeye devam edin


Devam edecek…




No comments:

Post a Comment