Friday 28 June 2019

Her şey o kadar güzel ki..

Romanya/Brăneşti’den selamlar. İsmim Ali. Bu programa bir arkadaşımın bahsetmesiyle buldum. İlk başvurumda da çıktı. Sanırım birazcık şanslıyım.İlk yurtdışı ve erasmus+ deneyimim ayrıca... Aklımda bir sürü soru işareti vardı. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki üniversitede gittiğimiz erasmusdan çok daha farklı. Ne kadar anlatırsam anlatayım bunu yaşayıp tecrübe etmeden tam olarak ne olduğunu anlamanız imkansız. Aklımda ki soru işaretlerini Türkiye’de ki koordinatörümüz Serdar Bey ve grup arkadaşlarım bilgileri dahilinde cevaplayıp ellerinden geldiğince yardımcı oldular.

Bükreş’e 18 km uzaklıkta Ilfov’a bağlı Braneşti’de Liceul Tehnologic Cezar Nicolau adlı bir lisenin yurdunda kalıyoruz.Doğa ile iç içe gayet güzel sakin bir yer. Yurt görevlilerinden öğretmenlere kadar herkes elinden geldiğince yardımcı oluyorlar. Ayrıca aynı bizim gibi oldukça sıcakkanlı insanlar.


Biraz da bulunduğum projeden bahsedeyim. Buraya geldikten 3 hafta sonra parlemento seçimleri vardı. Bizim misyonumuz ise gençlere oy bilinci kazandırmak. Çünkü genç nüfusun oy kullanma oranı cidden düşük. Bu ülkenin geleceği olan genç arkadaşlarımıza elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık. Burada pazartesi ve cumaları Bükreş’te ki ofise gidip salı-çarşamba-perşembe neler yapacağımızı tartışıp,yapmak istediğimiz etkinliğe göre malzemeleri tedarik edip hazırlıklarımızı yapıyoruz.Hafta sonları kendimize ait.Bu süre zarfında gerekli bilgilendirmeleri yaparak Romanya’yı ve diğer ülkeleri keşfe çıkıyoruz. Bükreş ve Braşov’a ayrı bir sempatim var.Cidden çok güzel şehirler.

Romanya otostop konusunda oldukça rahat bir ülke. Gezerken bolca kullandık. Dikkat etmeniz gereken tek nokta bazen para isteyebiliyorlar. Arabaya binmeden konuşursanız herhangi bir problem yaşıyacağınızı zannetmiyorum. Ayrıca çok fazla ingilizce bilen insan yok ama evrensel vücut diliyle de rahatlıkla anlaşılabiliniyor:). Onun harici herhangi bir problemle karşılaşmadım.İnsanlar oldukça yardımsever olduğu için ulaşmak istediğim heryere rahatlıkla ulaşabildim.

Blogumu sonlandırırken şunları söylemek istiyorum.Şu 2 aylık zamanın nasıl geçtiğini insan cidden anlayamıyor.Her şey o kadar güzel ki... Yeni insanlar tanımak,yeni yerler görmek,gelenek göreneklerini öğrenmek oldukça güzeldi. Ayrıca sizin de kendinizden bir parça vererek kültürel etkileşime geçmenin verdiği mutluluk hiçbir şeye değişilmez.Bu nedenle böyle bir fırsatı kaçırmayın.Eğer başvurduğunuz projelerden olumsuz yanıt alırsanız da denemekten vazgeçmeyin.Çünkü buna değer...









No comments:

Post a Comment