Thursday 26 November 2015

3.BÖLÜM / EĞİTİMLER-GÖREVLER (Bölüm 2)

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ:
GÖREV ZAMANI
Eğitimlerimizi aldığımıza göre artık görev bizi bekler, kendimize 5 Tane Şehir seçtik. Bunlar; Kazanlık,Karlovo,Lovech,Plevne,Gabrova
Görevimiz : Bu şehirlerdeki İngilizce eğitim veren liselere gidip sınıflara Erasmus+,EVS hakkında bilgilendirme seminerleri yapmaktı.
KAZANLIK
İlk olarak Burgaz-Kazanlık Tren ile 3 saat süren bir yolculuktu.


Kazanlık'a geldiğimizde hemen okulu bulduk. Okulun müdüresi çok iyi birisiydi bizi çok sıcak karşıladı. Ve bize 2 sınıf verdi. Biz de bu sınıflarda sunumlarımızı yaptık.




Buradaki okulda işimizi bitirdikten sonra görev yerimiz olan Karlovo gitmek için tekrar Tren Garına gittik. Kazanlık-Karlovo arası 1 saat. Karlovo da geç saatlerde gittiğimiz için hemen önceden ayarlamış olduğumuz otelimize gittik. Karlovo da konaklama için 1 kişi 15 leva ödedik. Odamıza yerleştikten sonra Karlovo da gece turuna çıktık.





Karlovo da işimizi bitirince oradan Lovech'e gittik. Karlovo-Lovech Arası 100 km ama biz yaklaşık 5 saatte gittik. Trafik vs yok sadece araç çok fazla dolaştı o kadar.

LOVECH
Lovech’e geldiğimizde umduğumuzdan daha fazla sürmesi yolun bizi biraz yormuştu. Hemen her zaman ki gibi okulumuzu bulduk işimizi hallettik ve şehir turumuza başladık.



Kaleden Lovech Şehri

Kale içi

Lovech’de konaklamaya ücret ödemedik. Benim Varna'da ki eğitimde tanıştığım beş arkadaşımız evinde misafir etti bizi. Lovech den sonra ki durağımız ise Osmanlı Tarihinin önemli isimlerinden olan Plevneli Osman beyin, Ruslarla 5 ay boyunca savaştığı yer olan Plevne’ye gidiyoruz.

PLEVNE
Lovech-Plevne Arası 37 km yaklaşık 40 dk da Lovech den Plevne’ye geldik. Sabah erken saatler olduğu için ilk önce gezdik sonra çalıştık. Gezip gördüğümüz yerlerden bazıları ;


Plevne Tren Garı

Plevne Panorama

Rus ve Romanya Asker Anıtı

Ve son durağımız olan Gabrova’ya gitmek için otogarımıza gittik. Biletlerimizi aldık ve yaklaşık 2 saat sürecek olan yolculuğumuza başladık. Gabrova ya geç saatlerde gittiğimiz için 1 gece konakladık . Akşamdan gideceğimiz okula önceden gidip bi baktık. Sabah da erkenden okula gittik.




Ve Gabrova da ki okuldan sonra önce Kazanlık sonra Tren ile Burgaz’a geldik. VEEE SON OLARAK CADILAR BAYRAMI !!!!
Buradaki diğer gönüllü arkadaşlarımızı düzenleyip bizi de davet ettiği etkinlikte çok eğlendik…


Bu ay çok hızlı,yoğun ve eğlenceliydi. Bir daha ki yazıda görüşmek üzere…
UMUT KILIÇ/BURGAZ











No comments:

Post a Comment