Tuesday 15 October 2019

Romanya'dan Ilk Izlenimler!

Merhabaaaa :) Ben Asena.
1 aydır Romanya'nın Bükreş şehrinin Ciorogarla kasabasındayım.İlk günden yazmaya başlıyorum.Bu projeye secildiğimde tatlı bir heyecan oluştu.Yurtdışında hiç tanımadığım 5 farklı insanla 2 ay gecirecektim.Havaalanında arkadaşlarla buluşunca  hemen kaynaştık.Proje sorumlumuz Adrian bizi Bükreş havaalanından aldı ve 2 ay yaşayacağımız Giorogarla kasabasına yola koyulduk.Kasabaya varınca 2 ayımı burada gecireceğim için cok mutlu olmuştum cünkü doğası harikaydı.
 Geldiğimizde daha okullar açılmadığı için boşluğumuz vardı.Biz de şehir turu yaptık.Projemiz gereği haftanın 1 günü ofise gidiyoruz ve neler yapabileceğimizi konuşuyoruz.Diğer 3 gün okulda lise çağındaki öğrencilerle aktivitelerimiz oluyor ve Cuma günleri Rumence dersi alıyoruz.Basit cümleler kurmaya başladık bile.Okuldaki öğretmenler bizlere çok iyi davranıyorlar.Kendi yöresel danslarını öğretiyorlar,biz de öğretmenlere kendi yöremizden danslar öğretiyoruz.Dil konusunda sıkıntı yaşamıyoruz burdaki gençlerin çoğu İngilizce konuşabiliyor.
 Daha şimdiden 3 şehiri gezdik.Adrian bizi Sinai ve Braşov şehrine götürdü.Bir gece Braşov da konakladık.Peleş Castle,Drakula Şato kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri biz bayıldık.Zaman buldukca gönüllü arkadaşlarla müzelere gidiyoruz.
  Cocuklar bize çok alıştı.Gördükleri yerde gelip sarılıyorlar.Akşamları yurtta kalan cocuklarla saklanbaç,istop,yakartop oynuyoruz.Bütün günlerimiz dolu dolu ve eğlenceli geciyor.İyi ki bu projeye secilmişim ve burdayım.Teşekkürler İyaca... 1 ay sonra tekrar görüşmek üzere:)





No comments:

Post a Comment