Tuesday 12 May 2020

Ah Corona Vah Corona


Avrupa Dayanışma Programı(ESC) ile gönüllülük projesine katılmak için yola çıktım…
Nasipten öte yol gitmezmiş diye bir atasözü var bilmem bilir misiniz? Şu an içinde bulunduğumuz durumu özetleyen tek cümle bu olsa gerek. Büyük hayaller ile yola çıktığımız projemizde her ne kadar proje bakımından istediklerimizi yapamasak da hayatımızda asla unutmayacağımız tecrübelere ev sahipliği yaptı Ciorogarla. Çocukken kaçak göçek yapılan şeylerden daha fazla zevk ve heyecan duymamızın altında yatan şeyin her an yakalanma korkusu olduğunun farkına vardık en basiti. Uçağın tekerlerini yere koyduğu andan itibaren ilk birkaç gün yurt dışında olduğumuzun pek farkına varamadık tam farkına vardık her şey güzel giderken pat diye önümüze Covid-19 çıktı.

İlk pazartesi bütün planlamalarımızı yapmış Salı günü ilk etkinliği yaptıktan sonra koordinatörümüzden o kötü haberi almıştık okulların mayıs başına kadar kapalı olacağını söylemişti bize. O an ki ruh halimizi anlatamam sadece sonraki birkaç günümüz ne yapacağız şimdi diye düşünerek geçmişti. Ardından hadi yaşadığımız yeri ve çevresini keşfetmeye çalışalım diye düşündük. En büyük arzumdur benim bilmediğim bir yerde yaşanan o kaybolma hissini yaşamak ancak Bükreş’te bunu pek yaşayamadık çünkü nerdeyse bütün sokaklar Old Town’a çıkıyordu. İzin kâğıtlarıyla dışarıya çıkmak, akşam 8’den önce evde olma zorunluluğu, her yerde maskeli insanlar ve daha niceleri. İnanın buraya gelmeden önce biri deseydi bunları yaşayacaksınız inanın zerre inanmazdım.
Kendi aramızda yaptığımız etkinlikler renk kattı aslında bu tecrübeye en basiti birbirimizin doğum günlerini kutlamamız, Paskalya bayramında yumurta boyarken yaşadığımız o heyecan, rutin haline getirdiğimiz voleybol geceleri ve daha niceleri. İşte geldik gidiyoruz. Planlanan şeyleri yapamasak ta seni asla unutmayacağım Ciorogarla.
Gönüllülük programında kendimi geliştirmedim diyemem, tecrübe ettiğim yeni şeyler var ama daha iyisi için uzun ince bir yola çıkmaya hazırım…Bekle beni Esc Gönülülük projesi, koranadan sonra geliyorum...


No comments:

Post a Comment