Saturday 27 April 2019

Romanya'dan merhaba

Evs programı kapsamında ben ve altı arkadaşım yaklaşık olarak bir buçuk aydır Romanya'da bulunmaktayız. Uluslararası gençlik aktiviteleri merkezi derneği ( İYACA) sayesinde ilk kez yurt dışına çıkma fırsatı yakaladım. Proje kapsamında (Youth European Parliament) buradaki gençlere oy kullanmanın önemini anlatmaktayız.  

Geldiğimiz ilk hafta liseli gençlerin çeşitli kostümler giyerek hazırlandığı festivale katıldık. Ardından çeşitli kaynaşma oyunları ile gençlerle tanıştık ve ilerleyen haftalarda ise onların bulundukları sınıflara giderek proje hakkında bilgi verdik. Türkçe öğrettik, Rumence öğrendik. Hatta çocukluk yıllarımda sonra ilk kez burada gençlerle birlikte renkli el işi kağıtlarıyla origami yaptık.

Romanya kendi içerisinde temiz ve sakin bir ülke. Görkemli eski taş binaları olan sıradan bir Banka veya sokağa baktığınız da bile hemen bir fotoğraf karesinde yer almak istediğiniz şirin bir yer. 
Boş zamanlarımızda Romanya'yı gezinip durduk. Yöresel restorantlar keşfettik, yeni yemekler tattık. Zaman hızlıca geçip gidecek.. Onu iyi değerlendirin :)




No comments:

Post a Comment