Tuesday 19 March 2024

Litvanya'da tatlı Kasım

Litvanya'da tatlı Kasım 

İşte Litvanya'daki ikinci ayımdayım. Zamanın ne kadar hızlı geçtiğine inanamıyorum. En eski Türk gönüllümüz evine döndü ve gitmeden önce kendisine bir ‘Veda Partisi’ hazırladık. Bu sırada gençlik merkezine yeni bir gönüllü gelmişti.

Bu ay Musninkai'deki liseye gittik. Bizim için 4 oturumdan oluşuyordu. İlk olarak 8.sınıf öğrencileriyle bir arada olduktan sonra sırasıyla 9., 10. Ve son sınıf öğrencileriyle oturumlarımızı gerçekleştirdikçe SAJC'nin ne olduğunu ve SAJC'nin faaliyetlerinin neler olduğunu gençlere anlattık. Daha sonra onlar için önceden hazırladığımız etkinlikleri yaptık.

Gelecek hafta sou Širvintos'taki bir villada yatıya kalma etkinliği düzenledik. Etkinlik Gelvonai ve Musninkai'nin gençlerine yönelikti. Gönüllü olarak onlar için bir çok ekip oluşturma etkinliği hazırladık. İlk gün villaya bir polis geldi ve gençlere sigara ve uyuşturucuyla ilgili  bilgiler verdi. Yemeği yedikten sonra “Name That Tune” adındaki etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinlikte 5 takım vardı ve her takıma 30 saniye müzik dinlettik. Müziği ve şarkıcıyı bulduklarında puan kazandılar. Daha fazla puana sahip olan takım kazanan oldu.

Ve işte en heyecan verici aksiyon geliyor. Bu 'Dudak Senkronizasyon Savaşı'ydı. Yine 5 takım vardı. Her takımın onu temsil edecek bir şarkısı vardı. Görev kolaydı. Verilen şarkılarla ilgili her şeyi organize etmeleri gerekiyordu. Sanki şarkının dansçıları ve vokalistleri gibi davranıp bize mini bir konser vermeliydiler. Ve daha fazla puana sahip olan takım yine kazanan oldu.

Širvintos Ortaokulundan bazı öğrencile gençlik merkezini ziyaret etti. Noel'e yaklaştığımız için onlara 'İmza Toplama' etkinlikleri hazırladık. Her öğrenciye görev kağıtları dağıtıldı. Görevlerin tamamı Noel ve yeni yılla ilgiliydi. Bir an önce verilen görevleri yapmaları ve imza toplamaları gerekiyordu. Bu etkinliğimizde de yine geçnlerle oldukça eğlendik.

Daha sonra kendimizi ve gönüllü olarak yaptıklarımızı anlatmak için Širvintos Lisesi'ne gittik. Gençlerle bir arada olmaktan, onlarla aktivite yapmaktan gerçekten keyif aldığım için rahattım ve onların da keyif aldıklarını görebiliyordum.

 

Širvintos için önemli olan bir güne yavaş yavaş yaklaşıyorduk. Herkes belediye binasındaki Noel ağacı için heyecanlıydı ve belediye binasında Noel ağacını görmek için sabırsızlanıyorlardı. Biz de oraya gittik. Bunu görmek çok  büyüleyiciydi. Canlı bir konser eşliğinde Noel pazarlarını gezdik. Ayrıca Širvintos'un ünlü Noel Baba ile bizzat tanıştım.

Önümüzdeki Çarşamba günü hazırladığımız Noel Partimiz için Gelvonai'ye gittik. Çok eğlenceliydi ve birlikte harika vakit geçirdik. Gelvonai'deki gençlerle Noel'le ilgili pek çok etkinlik yaptık. Yılın en iyilerini seçip sertifikalarını verdik.

Hazırladığımız Noel Partisi için Perşembe günü ise  Musninkai Gençlik Merkezine gittik. „Just Dance“ oynadık. Pek çok marsmelov etkinliği yaptık. Kendileri için hazırladığımız sertifikaları onlara verdik. Yılın en iyilerini seçip yine sertifikalarını verdik.

Ve son olarak ilk Noel çelengi dekorasyonumu sizlerle paylaşmak istiyorum. Jelena'nın gençlik merkezindeki atölyesinde nasıl yapılacağını öğrendim. Umarım beğenirsiniz.










No comments:

Post a Comment