Monday 16 May 2022

Romanya'da Dolu Dolu Geçen 2. Ayım!

Merhaba ben Rukiye Şahin. Romanya’da  geçen 2. ayımı sizlere anlatacağım. Artık tamamen Romanya’ya alıştık. Proje arkadaşlarımız ile birbirimize alıştık. Zamanımız daha güzel ve verimli geçirmeye çalışıyoruz ama buna soğuk hava engel oluyor. Okuldaki öğrenciler ile düzenli olarak etkinlik yapıyoruz onlarla eğlenceli zamanlar geçiyor böylelikle. 

Hafta sonu tatilimizde ise burda genellikle türklerin yaşadığı kesim olan Costanta’ya gittik. Uzun bir süre sonra deniz görmek iyi geldi. Denildiği gibi genellikle türklerin yaşadığı ve cami olan şehirlerden biriydi. Küçük olmasına rağmen güzel ve tarihi olan bir yerdi galiba en sevdiğim yer burası oldu diyebilirim şimdiye kadar gittiğim yerlerden.  Tabi ki yazın daha güzel ve kalabalık olan şehirde şuan en önemli simgesi olan kumarhanesi 2024 yılına kadar restore edilmek için tamamen kapatılmıştı. Diğer bir güzel yeri olan lunaparkı da hava şartları nedeniyle kapalıydı. Kesinlikle Köstence’ye yazın gidilmeli tadını o zaman çıkartılacağı aşikardı. Tekrardan Cioragarla’ya döndüğümüzde etkinlikler devam ediyordu. Bükreşte de gezmeye devam ediyırduk. Galiba sayısız göl var diyebilirim. Her tarihi anıtın çevresinde park parkın içinde ise bir tane göl var. Doğa ile iç içe olmak isteyenler için gayet güzel ve temiz alanlar var. Bir gün sabah kahvaltısını yapmak için hem de büyük parklarından birini görmek için ayırdık. İnsanları bu parkları nasıl bu kadar temiz tutuyor diye sürekli kendime sordum. Asıl bir diğer sorum neden bu kadar kalabalık değil. Kendini dinlemek isteyenler için gayet güzel bir yer. 

Hafta içi etkinliklerinden sonra Cuma günü yaptığımız gezilerde Bükreş’e gelip de gidilmesi gereken yerlerden biri olan Art Müzesine gittik. Fazlasıyla büyük olan müzeyi bir günde anca gezilebilir. Fazlasıyla eserin yer aldığı güzel yerlerden biri. Bu hafta  Martı’ın gelişinden dolayı Romanya da kutlamalar hediyeleşmeler başladı. 1 Mart’ı baharın gelişi olarak kutluyorlar. Martişor adında birbirlerine küçük hediyeler veriyorlar. Hediyelerde mutlaka kırmızı beyaz bir ip oluyor ve bir dilek dileyip bu ipi bileklerine bağlıyorlar. Eğer havada leylek görürlerse çıkartıp bir ağaca bağlıyorlarmış eğer görmezler  ise bir ay sonra çıkartıp ağaca bağlıyorlarmış. Eğlenceli etkinlik aslında. Daha sonra ki kutlamamız ise 9 Mart Erkekler günü için oldu. O gün için hazırladıkları yemekleri öğrenciler ile birlikte hazırladık ve tattık .

Bir ayımız da böyle dolu dolu geçti. 

No comments:

Post a Comment