Wednesday 17 August 2016

* Bulgaristanı Keşif Yolunda *

Merhaba sevgili İYACA Blog okurları :)) Sizlere püfür püfür bir Bulgaristan havasından yazıyorum şuan veee gönüllüsü olduğum "youth dream" projesi. Avrupa gönüllü hizmetim ve Bulgaristan'dan bahsedeceğim biraz.


Geleli tam bir ay doldu, zorlu bir vize sürecinden sonra buraya geldiğimde adapte olmak çok zaman almadı açıkçası, tabi yöredeki samimi Bulgar halkının ve sık sık karşılaştığım yardımsever Türklerin kolaylaştırıcı etkisini söylemeden olmaz... Ev sahibi kuruluşum " Thirst for Life"ın Sliven şehrinde bir ofisi var. Hafta içi her gün mentörüm George , dernek yöneticimiz Stefan ve diğer gönüllülerle ofiste buluşuyoruz.

12 Ağustos Uluslararası Gençlik Gününü şehir parkında bir organizasyon yaparak kutlayacağız, genelde ofiste bunun için etkinlikler tasarlayıp geliştirmek üzerine çalışıyoruz.. Yöneticimiz bir doktor ve ofiste bazen "cinsel yolla bulaşan hastalıklar" konusunda gençlik bilgilendirmesi yapıyoruz.. Bunun dışında her hafta bizim için farklı bir konu hakkında eğitim veriliyor, Takip eden günlerde eğitimde edindiğimiz becerileri kullanarak bir aktivite düzenlememiz isteniyor. Bu şekilde çok verimli , hem eğitici hem eğlenceli vakit geçiriyorum. Ofis dışında ki faaliyetlerimizden bahsetmeden edemeyeceğim.. :) burada çok uyumlu bir gönüllü takımı olduk.... (Türkiye'den gelen diğer gönüllüler ve Bulgaristan'da tanıştıklarımız.) 


Şehir içi ve şehir dışı geziler yapıyoruz.İnanılmaz macera dolu seyahatler ettik. Bilmediğimiz yerlere doğru merakla yola çıktık , kaybolduğumuz zaman hiç tanımadığımız insanlar bize yardım etti, gitmek istediğimiz yerlere arabalarıyla bıraktılar... Bazı gezilerde fazla para harcayınca hostelden ayrılıp hava alanında sabahlamak pahasına bile gezmeye devam ettik . 


Bulgaristan'ı keşfetmek konusunda ilgili birisi olarak söyleyebilirim ki burada gördüğüm güzellikler beni her seferinde şaşırtıyor, hayran bırakıyor.. Hayranlık demişken, sanırım dünyanın diğer yerlerinde olduğu gibi burada da Türk geleneklerine karşı bir hayranlık var. İstiklal marşımız , yemeklerimiz , aile içindeki rollerimiz vs. ... Bizde AGH de amaç edindiğimiz gibi kültürler arası etkileşime özen gösteriyoruz. Doğum günü partileri , akşam yemekleri , piknikler gibi mini organizasyonlar düzenleyerek kültürlerimizi ve birbirimizi daha fazla tanımaya fırsat buluyoruz. 




Bulgaristan da çok güzel anılar biriktiriyorum, 20'li yaşımda böyle bir rengi boyadığım için çok mutluyum.. Sizlere de dinlendiğiniz her durakta iyi ki yapmışım iyi ki yaşamışım dediğiniz gök kuşağı gibi bir hayat diliyorum . Bir sonraki ay yine yazacağım . Görüşmek üzere ,Allah'a emanet olun . :)

No comments:

Post a Comment