Thursday 18 August 2016

Sliven'den Haber Var

Merhaba arkadaşlar;
Sliven'e geldiğimde çok heyecanlıydım. Bizi burada çok iyi karşıladılar. İlk geldiğimde şehir merkezini turladık. İlk izlenimlerim küçük bir şehir olduğuydu. 
İlk günlerimizde mentörümüz Georgi bize İngilizce sunum eğitimi verdi. Ve bizden de İngilizce sunum yapmamızı istedi. Bunun için araştırma yaptık. Elimizde olan bilgileri kısa ve anlaşılır biçimde toparlayıp sunumu hazırladık. Ardından Georgi bizi Sliven'de bulunan Karandila'ya götürdü.  Gerçekten çok güzel yerlerdi.

İlk haftamızda bir çok AGH gönüllüsüne olduğu gibi (bize verilen bilgi bu yöndeydi) Georgi ve Stefan bize "Hoş geldin Partisi' yaptılar. Sliven'in ünlü bir restoranında canlı Bulgar müziği eşliğinde güzel bir yemek yedik. Çok güzel vakit geçirdik. Bunlardan farklı olarak 20 haziran doğum günüm olduğu için Georgi ve Stefan doğum günüm için kutlama yapmak istediler. 

Gönüllüleri proje dışında umursamak AGH ile gerçekleşen güzelliklerden birisiydi. Bizden de Türk yemekleri yapmamızı istediler. Bizde Türk yemeklerini elimizde olan imkanlar ile yapmaya çalıştık. İçli köfte, biber dolması ve Çerkez tavuğu yaptık. Yemekten sonra doğum günüm için getirilen pastayı kestik. Güzel bir akşamı da geride bıraktık. 
Doğum günü kutlamasının ardından Georgi bizi Karandila'ya götürdü. Orada bulunan teleferiğe bindik. Muhteşem bir manzarası vardı. Hayatım boyunca bu kadar yükseğe çıkmamıştım. :) Bir sonraki blog yazımda görüşmek üzere :) 



No comments:

Post a Comment