Tuesday 14 July 2015

Bulgaristan/ Velingrad’tan Selamlar

Öncelikle bu projeye katılmamıza vesile olan tüm ‘’IYACA’’ ailesine teşekkür ediyorum.
Projede ilk haftamızı tamamladık.Bulgaristan Maceramız 01.07.2015 tarihinde başkent Sofya’da başladı. Bizi proje koordinatörümüz Dijiliana Sofya Havalimanı’nda güleryüzlü,samimi bir şekilde karşıladı. Sofya’ya adım atar atmaz hostel yolunda arabayla küçük şehir turu yaptık. Hostelimize yerleştikten yaklaşık 2-3 saat sonra Sofya mentörümüz Polina bizleri hostelden alıp şehir turuna çıkardı. 


İlk gün neredeyse Sofya’nın tamamını gezdik. Sofya bizlere  yabancı bir şehir değil. Bulgar milletiyle ortak birçok kültürel ve tarihi bağlara sahibiz.
2.gün ev sahibi kuruluşumuzun binasına gittik. Bizleri havaalanında olduğu gibi aynı sıcakkanlılık ve samimiyetle karşıladılar. Yaklaşık 4 günümüz Sofya’da proje öncesi eğitimimiz sürdü. Eğitimden sonra Sofya’nın yaklaşık 125 km ötesindeki proje bölgemiz olan Velingrad şehrine karayoluyla geldik. Velingrad’a ulaştıktan sonra haftalık 4 saat Bulgarca kursumuz başladı. 
07 Temmuz 2015’te Rodop Dağlarında küçük bir seminerin ardından arkeojik çalışmalara başladık. Kazı esnasında gönüllü olarak çalışan Bulgar Türkleri ile tanışma fırsatı yakaladık. Rodop Dağları ve Velingrad tam anlamıyla bir oksijen yuvası ,bölge halkı tarihinden Balkanlar’ın spa başkenti olarak tanımlanıyor. Bu projeye dahil olduğum için kendimi oldukça şanslı hissediyorum.
                                                    
                                                                                                                   






Oğulcan Cumhur Sarı
Velingrad/Bulgaristan

No comments:

Post a Comment