Wednesday 16 February 2022

Barcelos ve Güzel Deneyimler!

Merhaba 😊 Ocak 2022´den herkese sevgiler!

Portekiz'in Barcelos şehrinden güzel deneyim ve anları sizlere aktarmaya devam ediyorum...Öncelikle bu blog yazıma mükemmel lezzet ile başlayarak, harika manzaralar ile devam edeceğiz.

FRANCESINHA

Francesinha, Portekiz´in geleneksel yemeği olup herkes tarafından çok sevilmektedir. Açıkçası ilk baslarda ben çok on yargılı yaklaşmıştım (çok pişmanım). Çünkü, bizim alışık olduğumuz tatlardan ve görüntüden farklı. Bolca sos, iki ekmek arasında sosis, biftek dilim et, salam ve daha bir suru şey, üzerine eritme kasar ve göz yumurta ile şekillendirilmiş ve patates kızartması ile sunulan ve yanında genellikle bira ile (Super Bock, Portekiz yerli birası ve benim favorim) tüketilen fazlaca ağır olan bir öğün. İsteğe göre yarım veya tam porsiyon olarak tüketilebilir.

Fakat, etrafımdan duyduğum söylentilere göre, Franchesinha`yi seven ya çok seviyor, ya da bir daha yiyemiyor 😊)) Ben kesinlikle öneriyorum!


SPORTING – BENFICA FINAL MACI

Tek kelime ile; MÜKEMMELDİ!!

Sporting ve Benfica, Portekiz`in en önemli iki futbol takımı. Bizim Galatasaray ve Fenerbahçe gibi düşünebiliriz 😊 Ve ben bu iki takımın ve herkes tarafından heyecanla beklenen bu maçı canlı canlı izlemeye gittim. Yaşanan atmosfer, insanların heyecanı, bağırışları son derece doğal ve içtendi. Çünkü bu derbi, onlar için çok önemli. Bem Benfica ( Lisbon takimi) taraftarı olsam da arkadaşlarım Sporting (Porto) takımı  destekliyordu. Mac sonucu 3-1 olarak sona erdi. Galib olan takım; SPORTING!! İnsanların sevinçleri, bağırışları, havai fişekler…  Stadyum full + full dolu hatta ayakta izleyen yüzlerce insan vardı neredeyse 2.000 insan vardı diyebilirim..

Portekiz'e gelip de mutlaka bir futbol maçı izlemeden gitmeyin. Bunu gerçekten yaşıyorlar!

OCAK AYINDA ILKBAHAR

Portekiz, hava durumuyla şaşırtmaya devam ediyor… Öğle saatlerinde 20 dereceye kadar ulaşan hava, güneş gittiği anda neredeyse yarı yarıya hatta daha düşük dereceye ulaşması mümkün ve dondurucu soğuğa kadar gidiyor.  Fakat öğle saatlerinde bu mükemmel havayı solumak, yürüyüş yapmak, cimlerde ve gol kenarında piknik yapmak ocak ayından sizi alıp, nisan – mayısa götürüyor. Fakat güneş gittiği anda Ocak ayında olduğunuzun farkına varıyorsunuz :D ( buraya gelmeden bunu göz önünde bulundurmak ve hasta olmaktan kaçınmak gerek)




BRAGA – UNIÁO DAS FREGUESIAS DE ESTE

Braga şehir merkezinde bulunan bu tepe yerli halk tarafından çok sevilmekte. Özellikle aksam saatlerinde gün batımını seyretmek ve ilerleyen saatlerde gençlerin favori toplanma alanı olarak bilinir. Ve büyüleyici şehre tepeden bakış manzarasıyla herkesin gözde konumu haline gelmesi tesadüf değil 😊

Ocak ayı; yine dolu dolu ve birbirinden güzel anılarla tamamlanmış oldu. Şubat ayında tekrardan yeni kesifler ve deneyimlerle burada olacağım!

Sevgiler 😊

No comments:

Post a Comment