Friday 16 October 2020

Corona ve Evs

Coronadan Önce:

Merhabalar. Hepinizin bildiği üzere corona her şeyi değiştirdi. Buraya ilk geldiğim zaman kreşlere, okullara, engelli merkezine, çocuk yuvasına, huzurevine ve roman mahallelerine giderek aktiveteler yapıyordum. Aktiviteler, gidilen yere göre değişiyordu. Örneğin bazı kreş ve okullarda çocuklara ingilizce öğretirken diğer okullarda spor aktiviteleri ve takım çalışmasını vurgulayan oyunlar oynuyorduk.

Corona Sırasında: 

Romanya’da vaka sayısı arttıkça karantinaya girdik ve evden ne gibi çalışmalar yapabiliriz diye düşünmeye başladık. İlk aylar, gittiğimiz kreş ve okullardaki çocuklar için videolar çekmeye başladık. Bu videolar evde yapılabilecek basit deneyler, oyunlar ve bulunduğumuz kültürlere ait bilgilerden oluşuyordu. Daha sonra Romanya’da vaka sayısı düştükçe sadece belirli saatlerde sokağa çıkma olanakları başladı.     Bu süre zarfında organizasyonumuz belediye ile anlaşarak, yiyecek, içecek ve giyecek almakta zorluk çeken vatandaşlara erzak dağıtma girişiminde bulundu. Gönüllüler olarak iki takıma ayrıldık. Bir grup erzak dağıtım işlerinden sorumluydu, diğer grup da Reşita halkı için maske dikim işlemlerine başlamıştı.

Biraz Daha Normalleşen Hayat:

Zaman geçtikçe Romanya’da hayat eski haline dönmeye başladı. Ancak hala okullar açılmadığı için yapacağımız aktivitelerin hedef kitlesi çocuklar değildi. Bu yüzden Reşita halkı için bir şeyler yapmayı düşünüyorduk ve  sosyal mesafeye uygun bir açık hava sineması etkinliği başlatmaya karar verdik. Eskimiş, kullanılmayan kamyon lastiklerini boyayıp süsleyerek bir festival havası yarattık ve 1 hafta süren Romanya’nın hatrı sayılır filmlerinden sayılan filmleri gösterime sunduk.

No comments:

Post a Comment