Wednesday 17 February 2016

BELLO BRINDISI

Hakkında en ufak bir fikrim olmadan geldiğim İtalya’nın Brindisi şehrindeki EVS deneyimimin ilk ayını tamamlamış bulunmaktayım. Buraya gelmeden önce bu şehirle alakalı araştırmalar yapmış, hatta birkaç İtalyan arkadaşıma bile burayı sormuş olmama rağmen sanırım o kadar da popüler bir şehir olmamasından dolayı çok fazla bilgi edinemeyişim beni endişelendirmişti. Fakat buraya geldikten sonra bir İzmir’li olarak gerek buradaki insanların yaşam tarzı gerek de şehrin havası bana hiç yabancılık çektirmedi, aksine evimde gibi hissettirdi desem yalan olmaz :)İlk ayımda buradaki en büyük sıkıntım benden başka erkek gönüllü bulunmadığı için kaldığım dairede yalnız olmamdı. Neyse ki bu sorun da çok uzun sürmeden kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen gönüllü arkadaşımızın katılımıyla çözüldü. :)

Projemden bahsetmek gerekirse Ceglie isimli bir başka küçük İtalyan kasabasında gerçekleştirilen çoğu zaman eğlenceli geçen bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Bu projede yer almadan önce çocuklarla bu derece iyi bir iletişimim olduğundan haberim yoktu J Çocuklarla ilgili bir projede yer alacağımı ilk öğrendiğimde bazı soru işaretlerim vardı fakat çalıştığım çocukların büyük bölümü o kadar içten ve cana yakın davrandı ki her şey benim için beklediğimden çok daha kolay ve eğlenceli hale geldi.

Umarım projemin geri kalanında da işler yolunda gider, şimdiden İtalya’yı ve İtalyan’ları çok sevdiğimi söyleyebilirim. :)


No comments:

Post a Comment