Friday 7 August 2015

BULGARİSTAN’DA GEÇEN 1 AY

Bugün Bulgaristan’a gelişimizin birinci ayı bitti AGH ‘miz süper başladı ve süper bir şekilde devam ediyor . Projemiz arkeoloji projesi olduğu için yorucu haftalar geçirdik . Şuan adapte olmuş durumdayız. İnformal bir şekilde Bulgarca öğreniyoruz; markette, manavda veya şehir merkezinde genelde Bulgarca kelime kullanmaya çalışıyoruz .

Velingrad kasabasında hava çok güzel Türkiye’den daha serin burada hava. Kaldığımız yer bir gest house Bulgar bir aile tarafından işletiliyor . Etrafı yemyeşil ormanlarla ve dağlarla çevrili kasabanın her yeri adeta cennetten bir parça. Kaynak suları ve kaplıcaları meşhur olan turistik bir kasabadayız. Velingrad ‘ın eski Osmanlı kasabalarından olması burayı bize sıcak kılan sebeplerden biri . Türk nüfusu diğer şehir ve kasabalara göre az olsa da buradaki Bulgarlar ve Pomaklar (Bulgar - Müslüman) bizleri çok sevdiler sürekli irtibat halindeyiz. Bu arada proje grubumuz şuan 9 kişi kaldı maalesef 2 arkadaşımız kişisel sorunlarından dolayı AGH ‘sini sonlandırmak zorunda kaldı.





“ Tatillerde neler yapıyorsunuz ? “ derseniz , hafta sonları çevre kasabalara ve şehirlere geziler yapıyoruz, kaplıcalara havuzlara gidiyoruz. Kasaba küçük olsa da , gece hayatı canlı ve burası yeme içme bakımından Türkiye ile aynı fiyatlarda diyebiliriz. Son olarak bizleri sevindiren bir haber 8 Ağustos günü Sofya ‘da olacağız , İYACA ailemizin çılgın projesi Macera Otobüsünü Sofya’da karşılayacağız. Bir sonraki yazımda farklı bir serüven ile karşınızda olacağım , görüşmek dileğiyle.
















Velingrad / BULGARİSTAN
Yasin Güçlütürk

No comments:

Post a Comment